Indsamler juletræer for penge: Hospitalsklovnen Lulu får pengene

For 100 kroner henter Kasper Kristensen fynboernes afklædte juletræer. Pengene får hospitalsklovnen Lulu.

Juletræsfonden samler i tre dage mellem jul og nytår aflagte juletræer ind på hele Fyn. Det koster minimum 100 kroner at få afhentet de brugte træer, og pengene går til velgørende formål.

I år har fynboer doneret helt op mod 500 kroner for at slippe for selv at køre på lossepladsen med grantræet.

Det er tredje år i træk, at Kasper Kristensen i front for Juletræsfonden henter de afklædte træer, og i år har hele 326 hustande på hele Fyn tilmeldt sig. Derfor strækker missionen sig over tre dage i stedet for kun én.

- Der kommer til at køre fem til seks personer rundt i tre dage for at hente alle træerne. Vi starter hver dag klokken 10 og kører først hjem igen klokken 23, så det bliver nogle lange dage, fortæller Kasper Kristensen.

Når dagene er omme kan fonden dele 35.350 kroner mellem hospitalsklovnen Lulu og de hjemløse på Fyn.

- På Facebook har brugerne kunne komme med forslag til, hvem der skulle have pengene. Hospitalsklovnen Lulu lever af donationer, så hun kan ikke overleve, hvis ikke hun får penge. Derfor skal hun have 50 procent. De resterende 50 procent skal gå til hjemløse. Det var egentlig en nem beslutning, fortæller Kasper Kristensen.

Inspireret fra et togvindue

Idéen om at samle penge ind ved at skaffe fynboer af med deres juletræer fik Kasper Kristensen på en togtur for et par år siden, hvor han fra togets vinduer kunne se kasserede juletræer i haver langs togbanen.

- Jeg tænkte, at der måtte være et marked. Julen handler om at holde om hinanden og dem, man har kær. Vi gør det, fordi vi for et overskueligt stykke arbejde kan samle penge ind, vi kan give videre og sætte smil på nogle læber, siger Kasper Kristensen. 

Bilerne er fyldt med brugte juletræer. Alligevel er der stadig lang vej endnu for Juletræsfonden.

Senest den 26. december skulle man have tilmeldt Juletræsfondens afhentningsservice. 

Odense Zoo har ikke været interesseret i de gamle juletræer, og derfor kører Juletræsfonden træerne på genbrugspladsen. Volkswagen stiller biler og brændstof til rådighed for fonden.

 

Oversigt

    Oversigt