Indtjenings-dyk: Middelfart-koncern ramt af global afmatning

Omsætningen steg fra 40 til 46 milliarder kroner, mens overskud dykkede fra 480 til 264 millioner kroner.

Træerne vokser ikke ind i himlen hos landets største bunker-koncern.

Trods en stigning i omsætningen fra 40 til 46 milliarder kroner hos Selfinvest i det seneste regnskabsår, faldt indtjeningen for tredje år i træk.

Selfinvest består af United Shipping & Trading Company - herunder Bunker Holding, Shipping.dk og tankskibsrederiet Uni-Tankers.

Desuden indeholder koncernen Global Risk Management, tre it-virksomheder, reklamebureauet Rechnitzer og Rederiaktieselskabet Nyborg.

Det er den globale krise inden for skibsfarten, der sætter sit negative aftryk på resultatet, og under de forudsætninger udtrykker ledelsen af Middelfart-koncernen tilfredshed med et overskud på 264 millioner kroner før skat.

Overskuddet skal ses i forhold til en indtjening på 480 millioner kroner i 2015/16 og 548 millioner kroner i 2014/15.

Det er især en nedgang i tankskibsrederiet Uni-Tankers, der trækker resultatet ned. Indtjeningen gav et minus på 70 milliner kroner før skat.

- Selskabet er udfordret af et marked i frit fald, stigende oliepriser og markant faldende fragtrater, hedder det.

Brændstofsalget igennem Bunker Holding leverer fortsat gode resultater, oplyser ledelsen i en pressemeddelelse.

Omsætningen i selskabet steg fra 38 til 44 milliarder kroner, mens resultatet før skat faldt fra 398 til 236 millioner kroner.

Shipping-delen, Shipping.dk, præsterede også godt og afleverede det bedste resultatet i selskabets historie.

- Det er naturligvis ikke tilfredsstillende at skulle affinde sig med en tlbagegang i resultatet.  Men når vi tager de udfordrende markedsvilkår i betragtning og skeler til konkurrenternes resultater, så afslutter vi 2016/17 på fornuftig vis, siger indehaver Torben Østergaard-Nielsen, der år efter år konkurrerer med Niels Thorborg fra Odense om titlen som Fyns rigeste mand.

Bunker Holding er verdens næststørste leverandør af olie i verdens havne, og omsætningen er steget samtidig med, at selskabet har sikret markedsandele, hedder det i pressemeddelelsen.

Global Risk Management, der lever af at indgå fastprisaftaler på olie, fik sit hidtil bedste resultat med et overskud på 80 millioner kroner.

 - Branchen befinder sig på oprørt hav som aldrig før. At navigere igennem det kræver skarp fokus samt konstant søgen efter de muligheder, der trods alt stadig er i markedet. Det er vi lykkedes med, da vores strategier i selskaberne bl.a. er baseret på evnen til hurtigt at kunne omstille sig, siger Torben Østergaard-Nielsen.

Koncernen beskæftigter 1585 ansatte og har en egenkapital på 3,8 milliarder kroner.

Oversigt

    Oversigt