I det fynske folks tjeneste

Indtjenings-dyk: Middelfart-koncern ramt af global afmatning

Torben Østergaard-Nielsen kalder resultatet fornuftigt, når man sammenligner med konkurrenterne og omstændighederne i rederibranchen.

Omsætningen steg fra 40 til 46 milliarder kroner, mens overskud dykkede fra 480 til 264 millioner kroner.

Træerne vokser ikke ind i himlen hos landets største bunker-koncern.

Trods en stigning i omsætningen fra 40 til 46 milliarder kroner hos Selfinvest i det seneste regnskabsår, faldt indtjeningen for tredje år i træk.

Selfinvest består af United Shipping & Trading Company - herunder Bunker Holding, Shipping.dk og tankskibsrederiet Uni-Tankers.

Desuden indeholder koncernen Global Risk Management, tre it-virksomheder, reklamebureauet Rechnitzer og Rederiaktieselskabet Nyborg.

Det er den globale krise inden for skibsfarten, der sætter sit negative aftryk på resultatet, og under de forudsætninger udtrykker ledelsen af Middelfart-koncernen tilfredshed med et overskud på 264 millioner kroner før skat.

Overskuddet skal ses i forhold til en indtjening på 480 millioner kroner i 2015/16 og 548 millioner kroner i 2014/15.

Det er især en nedgang i tankskibsrederiet Uni-Tankers, der trækker resultatet ned. Indtjeningen gav et minus på 70 milliner kroner før skat.

- Selskabet er udfordret af et marked i frit fald, stigende oliepriser og markant faldende fragtrater, hedder det.

Brændstofsalget igennem Bunker Holding leverer fortsat gode resultater, oplyser ledelsen i en pressemeddelelse.

Omsætningen i selskabet steg fra 38 til 44 milliarder kroner, mens resultatet før skat faldt fra 398 til 236 millioner kroner.

Shipping-delen, Shipping.dk, præsterede også godt og afleverede det bedste resultatet i selskabets historie.

- Det er naturligvis ikke tilfredsstillende at skulle affinde sig med en tlbagegang i resultatet.  Men når vi tager de udfordrende markedsvilkår i betragtning og skeler til konkurrenternes resultater, så afslutter vi 2016/17 på fornuftig vis, siger indehaver Torben Østergaard-Nielsen, der år efter år konkurrerer med Niels Thorborg fra Odense om titlen som Fyns rigeste mand.

Bunker Holding er verdens næststørste leverandør af olie i verdens havne, og omsætningen er steget samtidig med, at selskabet har sikret markedsandele, hedder det i pressemeddelelsen.

Global Risk Management, der lever af at indgå fastprisaftaler på olie, fik sit hidtil bedste resultat med et overskud på 80 millioner kroner.

 - Branchen befinder sig på oprørt hav som aldrig før. At navigere igennem det kræver skarp fokus samt konstant søgen efter de muligheder, der trods alt stadig er i markedet. Det er vi lykkedes med, da vores strategier i selskaberne bl.a. er baseret på evnen til hurtigt at kunne omstille sig, siger Torben Østergaard-Nielsen.

Koncernen beskæftigter 1585 ansatte og har en egenkapital på 3,8 milliarder kroner.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.