Industribeskæftigelsen stiger - men ikke på hele Fyn

Efter et kæmpe dyk i forbindelse med krisen er danske og i særdeleshed fynske industrivirksomheder igen begyndt at ansætte flere medarbejdere.

Det går igen den rigtige vej med den fynske industribeskæftigelse. Ni ud af ti fynske kommuner har således øget industribeskæftigelsen fra 2013 til 2014.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der er blevet ansat 613 flere på de fynske industrivirksomheder i perioden, og at den samlede industribeskæftigelse på Fyn er steget med 2,9 procent fra 20.630 til 21.243.

Især er det gode nyheder for Ærø og Kerteminde kommuner. Her har industrivirksomhederne øget beskæftigelsen med henholdsvis 17,6 og 11,2 procent.

På Ærø er der skabt 22 nye industrijob i perioden, mens der i Kerteminde Kommune er skabt 215 nye job i perioden.

Den fynske fremgang vækker glæde hos Dansk Metals cheføkonom Allan Lyngsø Madsen.

- Industribeskæftigelsen er generelt set steget over hele landet, men det er alligevel bemærkelsesværdigt, at ni ud af ti fynske kommuner har oplevet fremgang. Det fortæller mig, at opsvinget er ved at slå sig fast - også på Fyn, siger Allan Lyngsø Madsen.

- Eksporten buldrer afsted, og mange industrivirksomheder fylder ordrebøgerne op. Det betyder heldigvis også, at virksomhederne ansætter flere og flere. Vores prognoser siger, at væksten vil fortsætte de kommende år, og vi forventer, at der i år og næste år samlet set vil blive skabt 12.000 flere industriarbejdspladser i Danmark, siger Allan Lyngsø Madsen.

Det er kun i Nordfyns Kommune, der har været tilbagegang i industribeskæftigelsen. Her faldt antallet af industriansatte med 27 fra 1.317 til 1.290 - svarende til 2,7 procent.

Oversigt

    Oversigt