Indvandrerbutikker rammes af hærværk

Hærværk og chikane mod indvandrerbutikker er udbredt i Odense. En ny undersøgelse viser, at 13 ud af 14 butikker ejet af indvandrere, har været udsat for hærværk eller chikane.

Racistiske klistermærker, smadrede ruder og chikane skaber frygt i etniske butikker i Odense. En ny undersøgelse genneført af analyse- og rådgivningsfirmaet LG Insight, viser at hovedparten af butikker ejer af folk med ikke-dansk baggrund bliver forfulgt af racister.

Butiksejerne føler sig magtesløse, og mener ikke at politiet kan hjælpe dem. Politiet opfordrer dog butiksejerne til at anmelde episoderne.

- De folk, vi har snakket med, virker bange. De ved ikke, hvad de skal stille op med det, for de føler, at dem, der laver sådan noget, er uden for pædagogisk rækkevidde, siger direktør Lars Larsen fra LG Insight, til Fyens Stiftstidende.

Integrationsrådet i Odense tager skarpt afstand fra den racistiske chikane.

- Det er forfærdeligt, hvis det er sådan, som det fremgår af undersøgelsen. At mennesker, som passer deres job og betaler skat, skal chikaneres, fordi de ikke har den rigtige hudfarve, siger Mumtaz Khan, der er fungerende formand for Integrationsrådet til avisen.

Oversigt

    Oversigt