I det fynske folks tjeneste

Indvielse af unikt naturområde i Ringe

I dag sker det så. Borgerne i Ringe kan sige velkommen til kommunens nye naturperle. Perlen er Ringe Sø, et nyetableret naturområde i hjertet af Ringe. Fredag eftermiddag vil Amtsborgmester Jan Boye sammen med Ringes borgmester byde borgerne velkommen.

-

I dag sker det så. Borgerne i Ringe kan sige velkommen til kommunens nye naturperle. perlen er Ringe Sø, et nyetableret naturområde i hjertet af Ringe. Fredag eftermiddag vil Amtsborgmester Jan Boye sammen med Ringes borgmester byde borgerne velkommen til et unikt naturområde fyldt med fugle centralt placeret i Ringe by.

Projektet blev sat i gang i 2004. Vandstanden i området blev hævet med yderligere 1/2 meter, og det har nu bragt Ringe Sø til live. Søen skal tiltrække et ekstra rigt dyreliv, men også folk fra nær og fjern. Det er visionen at området ved Ringe Sø bliver områdets nye naturperle.

Hele projektet indgår desuden som et demonstrationsprojekt i Fyns Amts nye projekt \"Bo på Fyn\". Projektet har til formål at skabe nye attraktive bynære områder, som kan fastholde og tiltrække nye bosættere til Fyn.

Ringe kommune og Fyns Amt realiserede i 1997 i samarbejde med Søgruppen i Ringe et naturgenopretningsprojekt med en lavvandet vintersø og afgrænsning om sommeren.