Oluf kan se frem til mindre støj: Havde ikke drømt om det for bare et år siden

Der er glæde i Nyborg, hvor naboer til motorvejen kan se frem til flere penge, der skal bruges på støjbekæmpelse.

Lige ved siden af den fynske motorvej ved Nyborg løber Strandparken. 

Her bor Oluf Riis Madsen, der er talsperson fra Støjgruppen Standparken, og sammen med flere beboere fra området har han de seneste seks år arbejdet for at få flere penge til støjafskærmninger. 

- Vi ved fra vores målinger, at over 1.000 husstande er belastet af den støj. Og den er blevet værre og værre, siger Oluf Riis Madsen.

Derfor er han også meget glad oven på præsentationen af den nye infrastrukturplan, som samtlige partier i Folketinget har indgået. Her er der nemlig blandt meget andet sat penge af til støjbekæmpelse ved Nyborg. 

- Det er en stor sejr for os overhovedet at komme på kortet over de områder, der er stærkt belastet. For et år eller to siden havde vi nok ikke drømt om, at vi kunne komme så langt, fortæller Oluf Riis Madsen.  

Partierne bag Infrastrukturplan 2035, som aftalen hedder, har afsat 161 milliarder kroner til de mange trafikprojekter - heriblandt 11 millioner kroner, som skal bruges på støjbekæmpelse i den østfynske by.

Ifølge Oluf Riis Madsen kan han ikke sidde i sin have på grund af støjen fra motorvejen, og med nyheden om de 11 millioner kroner håber han, at der kommer en ny støjskærm op.

- Der findes jo nye modeller, som kan tage mere støj. Der er en diskussion om, hvorvidt den virker, den der er her. Den er jo altså 25 år gammel, forklarer naboen.

Her er de fynske projekter

Sættes i gang i 2022

Udover støjskærmsprojeket ved Nyborg er der også blevet sat penge af til to andre fynske støjprojekter. Det er ved Sundbrovej langs Rute 9 ved Svendborg og Thujavej ved Fynske Motorvej i Odense. 

Her er der afsat henholdsvis 23,8 millioner kroner og 16 millioner kroner. Alle tre fynske støjskærmsprojekter skal sættes i gang i 2022. 

- Nu er Nyborg helt konkret nævnt, og det skal ske allerede fra næste år. Derfor er jeg en glad borgmester i dag, siger Kenneth Muhs (V). 

Han mener, ligesom Oluf Riis Madsen, at det mangeårige, hårde arbejde nu har båret frugt. 

Der har været masser af besøg fra politikere og skiftende ministre ligesom lokale borgere og politikere har lavet analyser og beregninger på problemet, som er blevet præsenteret på Christiansborg. 

- Det her er en stor fælles indsats, og det er det, der er afgørende, sige Nyborgs borgmester. 

Udover støjskærmsindsatserne er der blandt andet også sat penge af til en udvidelse af motorvejen syd om Odense og etape to af Odense Letbane. 

Infrastrukturplan 2035