Ingen afklaring af årsag til gaseksplosion i år

Faaborg-Midtfyns Politi forventer først efter nytår at have årsagen til torsdagens voldsomme eksplosion i Højrup.

Først i det nye år venter politiet at have fundet årsagen til den eksplosion, der i går sprængte facaden af et hus i Højrup.

- Vi afventer erklæringer fra de forskellige teknikere, der har været ude og undersøge huset. Både arbejdstilsynet og sikkerhedstilsynet har haft teknikere derude, og lige nu er vores egne folk ude ved huset. Og før vi har de erklæringer, kan vi ikke komme videre, siger Jens Friis Christensen, der er politikommissær og leder af lokalpolitiet i Faaborg-Midtfyn.

Han fortæller, at det er svært at vide, hvor lang tid der går, før de forskellige myndigheder er klar med rapporter og erklæringer fra eksplosionen.

Det politiet umiddelbart ved, er, at en lokal entreprenør omkring middag gravede en gasledning over, hvorefter gasselskabet, NGF Nature Energy, lukkede af for gassen til ejendommen. Alligevel eksploderede gassen i huset omkring et kvarter senere.

Ved eksplosionen og den efterfølgende brand blev en fireårig pige svært forbrændt i ansigtet og på den ene arm. Hun blev fløjet til Rigshospitalet i København, og har det ifølge politiet efter omstændighederne godt.

I huset var der gang i en børnefødselsdag, hvorfor der var 14 børnehavebørn og pædagoger i huset, da eksplosionen indtraf.

Politiet er endnu ikke kommet videre med efterforskningen, men må altså afvente erklæringer, før de kan fastslå noget videre.

- Vi er på nuværende tidspunkt ikke kommet så langt, at vi tør komme med et bud på årsagen, siger Jens Friis Christensen til TV 2/FYN.

Oversigt

    Oversigt