I det fynske folks tjeneste

Ingen aftale: Usikkerhed om Skovly

Faaborg-Midtfyns kommune har ikke sikret en aftale med ejendomsudvikler om Skovly ved Årslev.

Faarborg-Midtfyns Kommune håber, at 1.200 borgere vil flytte til Årslev. Området Skovly skal sammen med andre projekter være med til at realisere det mål. Foto: Bærebo

Rettelse

  • 15. okt 2018 kl. 12:51 Det fremgik tidligere, at Faaborg-Midtfyns Kommune havde problemer med Fremtidens Forstad. Det er ikke korrekt, da der er tale om to separate projekter.

Et bæredygtigt og fællesskabsorienteret byområdet i Årslev Syd er kommet i problemer. Det fremgår af en pressemeddelse.

Det er ikke lykkedes kommunen at underskrive en aftale med en ejendomsudvikleren Bærebo omkring den nye bydel. Dermed står Faaborg-Midtfyns kommune helt uden en aftale for den kommende bydel, der går under navnet Skovly.

- Vi er ærgerlige over, at vores dialog med udvikleren ikke er mundet ud i en aftale, siger borgmester Hans Stavnsager (S) om udfaldet af forhandlingerne. 

Han begrunder resultaterne af forhandlingerne med, at ejendomsudviklerens visioner ikke harmonerede med kommunens.

- Faaborg-Midtfyns Kommune vil ikke slække på kravene om, at boligerne skal være bæredygtige, fællesskabsorienterede og i tæt relation til Årslevs centrum, skriver kommunen i pressemeddelelsen. 

Ingen almindelige parcelhuse

Visionen for det nye kvarter i Årslev er klar: Det skal ikke være almindelige parcelhuse. 

Området skal ifølge kommunen være bestående af huse, der er bæredygtige og med fokus på fællesskab. 

- Nu vil vi arbejde videre med projektet, og det er stadig planen, at der skal være plads til bæredygtigt og fællesskabsbåret byggeri i Årslev. Men om det bliver i samme område, vil tiden vise, lyder det fra kommunens borgmester. 

Selvom kommunen ikke har landet en aftale med ejendomsudvikleren har kommunen stadig planer for Årslev. 6. november offentligøres vinderne af en konkurrence for en anden bydel i den midt-fynske by.