I det fynske folks tjeneste

Ingen aften- og natarbejde på TBT

Metrobyggeriet i hovedstaden har givet voldsomme gener for naboerne, fordi der bliver arbejdet om natten. Den situation kommer naboerne til byomdannelsen i Odense ikke til at opleve.

Problemerne med støj på grund af aften- og natarbejdet er store i København, men lignende problemer vil ikke opstå i Odense, når bymidten om kort tid bliver forvandlet til en gigantisk byggeplads.

- Der er ingen risiko for, at beboerne tæt ved byggeriet kommer til at opleve støjgener før kl. 7.00 og efter kl. 18.00, for der må vi simpelthen ikke arbejde på projektet. Det er et af kravene i den VVM-redegørelse, der i øjeblikket er i offentlig høring, siger projektchef for Fra Gade til By projektet, Svend Heegaard.

I København giver det en ekstraregning på over 1 milliard kroner, at der nu kun må bygges om dagen. Men heller ikke selv om, TBT-byggeriet skulle skride bliver aften- og natarbejde en mulighed.

- Der er simpelthen ikke noget at gøre. Det er klart krav fra myndighederne, så det retter vi ind efter. Og skrider projektet, så har vi ikke mulighed for at forlænge arbejdstiden. Længere er den ikke, siger Svend Heegard.

Ved du noget? Så send os et tip