Ingen ejermand til 620.000 kroner i flaskecontainer

Politiet i Odense har endnu ikke fundet en ejermand til de 620.000 kroner, der onsdag blev fundet af en ung kvinde i nogle flaskecontainere ved Tietgens Allé i Odense. Hvis ingen melder sig som ejer af pengene, kan kvinden se frem til at få udbetalt en tredjedel af beløbet.

-

/ritzau/
Politiet i Odense har endnu ikke fundet en ejermand til de 620.000 kroner, der onsdag blev fundet af en ung kvinde i nogle flaskecontainere ved Tietgens Allé i Odense.

Kvinden fandt de mange penge, da hun var ved at aflevere nogle tomme flasker. Hendes hånd kom i kontakt med et bundt danske pengesedler af en ældre - men stadig værdifuld - dato, der alle var ægte og tilhører den tidligere generation fra Nationalbanken.

Måske dement
Politiet undrede sig meget over fundet, da sedlerne kan veksles over til de nuværende sedler i et pengeinstitut. Sagen efterforskes nu af kriminalpolitiet i Odense. Her oplyser kriminalinspektør Herman Overgaard, at politiet ikke har opgivet at finde pengenes ejer.

\"Det kan jo være en dement, der har smidt pengene i containeren, så vi undersøger alle muligheder\", siger kriminalinspektøren.

Stor findeløn
Kvinden, der fandt pengene, kan se frem til en findeløn. Når det fundne beløb er over 20.000 kroner, bestemmer politimesteren, hvor stor findelønnen skal være. Hvis der ikke dukker en ejermand op, er pengene hittegods i tre måneder, hvorefter de går i statskassen.

Normalt har finderen så ret til en tredjedel af beløbet, oplyser hittegodskontoret i Odense.

Oversigt

    Oversigt