Ingen el-fusion på Sydfyn

Sydfyns Elforsyning afviste igen mandag at lade sig fusionere med Energi Fyn. Det skete på et møde med Svendborgs borgmester, som havde håbet at få gang i en dialog om fordele og ulemper, - men borgmesteren forlod mødet med uforrettet sag.

Borgmesteren og kommunaldirektøren forlader mandagens møde med Sydfyns Elforsyning.

Indenfor sidder bestyrelsesformand Guri Krøis, som netop kategorisk har afvist enhver snak om at sælge virksomheden.

- Jeg tror da også, borgmesteren lyttede, men måske ikke forstod, siger hun.

Borgmesteren Curt Sørensen (S) havde håbet, at Elforsyningen i det mindste ville være med til at nedsætte en analysegruppe for at undersøge fordele og ulemper.

- Det var egentlig min appel til Guri Krøis og Sydfyns Elforsynings direktør i dag, at vi netop fik lavet et fælles analysearbejde.

Men nej. Borgmesteren fik at vide, at sagen allerede er undersøgt til bunds.

- Da vi allerede har analyseret det og ikke har fundet nogen farbar vej for kommunens ønsker, så synes vi ikke, at vi ville bruge yderligere ressourcer på den front, siger Guri Krøis.

- Jeg anerkender jo også, at Svendborg Kommune er tilsynsmyndighed, og ledelse og bestyrelsesarbejdet foregår et andet sted, og det skal vi have dyb respekt for. Så hvis Sydfyns Elforsyning siger, at det her det vil vi under ingen omstændigheder hverken tale eller høre om, jamen så er det jo sådan, siger Curt Sørensen.

Det eneste borgmesteren fik med, var et løfte om, at hans forslag om en analysegruppe nu bliver forelagt bestyrelsen i Sydfyns Elforsyning.

Oversigt

    Oversigt