I det fynske folks tjeneste

Ingen folkeafstemning i Faaborg

Selvom borgere har kæmpet hårdt for at få en folkeafstemning omkring kommunalreformen i Faaborg Kommune, så er spillet nu tabt. Det står klart efter den aftale om kommunalreformen, som blev indgået torsdag.

-

Selvom borgere har kæmpet hårdt for at få en folkeafstemning omkring kommunalreformen i Faaborg Kommune, så er spillet nu tabt. Det står klart efter den aftale, som Venstre, Det Konservative Folkeparti, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre præsenterede torsdag.

Der bliver ingen folkeafstemning, såsom borgergruppen Syd-Syd-Vestfyn har ønsket sig. De samlede 3600 underskrifter imod, at Faaborg Kommune lægger sig sammen med Ringe, Ryslinge, Årslev og Broby Kommuner.

Torsdag eftermiddag havde borgergruppen så fortræde for Kommunaludvalget i Folketinget for at forklare om deres situation. Men det var allerede for sent.

Da havde forligspartierne bag kommunalaftalen nemlig allerede besluttet sig til at Faaborg-Midtfyn Kommune kommer til at se ud som den hele tiden har været planlagt med kommunerne Faaborg, Ringe, Ryslinge, Årslev og Broby Kommuner.