I det fynske folks tjeneste

Ingen holdt øje med radarskærm for Storebælt-ulykke

Mandskabet på VTS-station fulgte ikke skibstrafikken inden lavbroen blev ramt af coaster. Den ene lå og sov, den anden så fjernsyn og den tredje var i gang med at vaske op.

-

Mandskabet på VTS-station fulgte ikke skibstrafikken inden lavbroen blev ramt af coaster. Den ene lå og sov, den anden så fjernsyn og den tredje var i gang med at vaske op, da tre vagthavende på den særlige VTS-central ved Storebælt var på arbejde den aften, hvor coasteren \"Karen Danielsen\" bragede ind i Storebæltsbroen.

Ifølge Ekstra Bladet var personalet på VTS-stationen - der netop skal følge skibstrafikken for at hindre påsejlinger af broen - optaget af dagligdags sysler og ikke af at holde øje med de avancerede computersystemer, der følger skibstrafikken i bæltet.

Mandskabet havde været på vagt i elleve timer og stod foran et vagtskifte. Ifølge avisens oplysninger, der stammer fra coasterens lods, var der ikke fuld opmærksomhed på skibstrafikken i tiden op til ulykken torsdag aften.

Fire skibe optrådte inden for det farvand, VTS-stationen skulle følge. En af dem var \"Karen Danielsen\", der ifølge sejlplanen skulle sejle nord om Langeland for derefter at vende stævnen mod syd. Men hun ændrede aldrig kurs og endte derfor med at sejle durk ind i lavbroen mellem Fyn og Sprogø.

Styrmanden omkom ved ulykken. En obduktion afslørede mandag, at manden var kraftigt beruset og havde en promille på 1,55, da ulykken skete.

/ritzau/