Ingen krav om røgalarmer i de fleste danske sommerhuse

Tre piger fra Vejstrup Ungdomsskole omkom på tragisk vis, da røgalarmen i deres norske skihytte ikke virkede. Men i Danmark er der slet ikke nogen krav om at der skal være installeret røgalarmer i de fleste sommerhuse -  eller krav om, at det skal kontrolleres om de virker.

Går i aktion

Flere fynske sommerhus-udlejere vil ikke indføre alarmerne i deres huse, mens andre nu går i aktion for at forhindre en lignende tragedie herhjemme.

En af dem er Torben Jersild, der ejer udlejningsbureauet MOB i Middelfart.

- Vi må gøre alt for at forhindre en brand i vores huse. Derfor går vi nu igang med at installere røgalarmer i alle huse og det skal være afsluttet inden sæsonen starter, siger Torben Jersild.

Ingen kontrol

Torben Jersild går nu igang med at sætte røgalarmer op i de sommerhuse han udlejer
Torben Jersild går nu igang med at sætte røgalarmer op i de sommerhuse han udlejer

Sidste år trådte et nyt reglement i kraft, der gør det obligatorisk at installere røgalarmer i en-families samt fritidshuse. Men reglen gælder kun for huse opført efter den 1. februar 2005. Langt de fleste sommerhuse er opført før den tid.

Hos andre fynske udlejere er der ingen planer om at sikre kunderne i tilfælde af brand.

Hverken Novasol eller Kerteminde Turistbureau har planer om at installere røgalarmer i de sommerhuse, som de formidler udlejning af. Ej heller vil bureauerne sørge for kontrol, hvis et sommerhus har en røgalarm.

Ved branden i hytten i Norge er det blevet konstateret, at den røgalarm der var sat op ikke indeholdt noget batteri - og derfor ikke virkede.

Oversigt

    Oversigt