Ingen løfter om letbane til Odense

Transportministeren var lørdag på lynvisit i Odense. Men Lars Barfoed havde ingen konkrete løfter om penge til projektet med.

På Odense Rådhus var ministeret inviteret til møde med sin partifælle, borgmester Jan Boye, for at drøfte mulighederne for et statsligt engagement i en odenseansk letbane fra city til universitetsområdet og det nye universitetshospital.

- Nu starter vi en dialog op mellem embedsmænd i ministeret og kommunen, og jeg vil indstille til partierne at staten bidrager til en VVM-undersøgelse, sagde transportminister Lars Barfoed(K) efter mødet.

Transportministeren ville dog ikke komme med løfter om statens medfinanciering af Odenses letbane.

- Når VVM-undersøgelsen er færdig, så må vi se på finansieringen, men jeg mener bestemt at det er naturligt, at staten i en eller anden udstrækning deltager i det, lød det fra Lars Barfoed.

Odenses borgmester var tilfreds med ministerens udmelding.

- Der kommer en letbane og den vil være i drift i 2017 og jeg er meget glad for transportministerens tilsagn, hvis han kan få overbevist de andre partier, om at staten medfinansiere VVM-undersøgelsen og at staten skal give bidrag til etableringen, siger borgmester Jan Boye(K).

Socialdemokraterne glæder sig over, at VVM-undersøgelsen nu kan komme i gang, men partiet er ikke tilfreds med de økonomiske tilsagn fra ministeren.

- Det der for alvor har værdi er hvis der kommer en klar tilkendegivelse af at staten vil give penge, men det har vi ikke fået. En VVM-undersøgelse er selvfølgelig første skridt, men kommer der ingen penge, så står vi med en bunke papirer vi ikke kan bruge, siger Thomas Funding, politisk ordfører for socialdemokraterne i Odense Byråd.

Oversigt

    Oversigt