Ingen ministerstøtte til Vilhelmsen

Hele SF's ministerhold vil angiveligt pege på Astrid Krag som partileder, når den nye formand skal findes.

SF's formandsopgør kan ende med at blive en urafstemning for eller imod partiets ministre og EU-parlamentarikere.

Flere kilder bekræfter over for Information, at et samlet SF-ministerhold står bag Astrid Krag, efter at miljøminister Ida Auken tirsdag sendte sin offentlige støtte til ministerkollegaen.

Ingen fra ministerholdet ønskede onsdag officielt at kommentere Informations oplysninger, men flere kilder bekræfter, at ministrene ser Astrid Krag som den bedste kandidat.

De vil nu hver især gøre op med sig selv, om og hvornår de vil melde offentligt ud.

I sidste uge bekendtgjorde partiets to EU-parlamentarikere, Margrete Auken og Emilie Turunen, at de støtter Astrid Krag.

Annette Vilhelmsen har overrasket ved en stærk start siden offentliggørelsen af sit kandidatur. Hun menes at have halvdelen af folketingsgruppen bag sig, og flere rundringninger i partiets bagland har vist, at hun står stærkt blandt lokalformændene.

SF's kommende formand skal vælges ved en urafstemning blandt partiets cirka 15.000 medlemmer.

Flere ledende medlemmer af SF's kommunale bagland har også peget på Astrid Krag.

Partiets formand for KL's Børne- og Kulturudvalg, Jane Findahl, betragter Astrid Krag som den bedste kandidat.

Hun er bekymret over, at Annette Vilhelmsen i går gav udtryk for holdninger, der strider imod regeringens linje på for eksempel dagpenge og skat på finansielle transaktioner.

Selv om Annette Vilhelmsen understregede, at hun vil arbejde loyalt for regeringsgrundlaget, finder Findahl signalet bekymrende.

- Et af de allervigtigste principper i politik er at overholde de aftaler, man indgår. Når man er i så fremtrædende position, bør man nøje overveje sine ord i forhold til, om de kan bekymre ens samarbejdspartnere, siger Jane Findahl til Information.

Oversigt

    Oversigt