Ingen panik: Masser af ledige studiepladser

Universiteterne har stadig en del studier med ledige pladser til unge med afslag på drømmestudiet.

20.654 uddannelsessøgende får tirsdag afslag på drømmestudiet, men der er håb for en studiestart til efteråret alligevel. Det kræver blot, at de afviste tænker bredt og søger lignende uddannelser med ledige pladser i august.

Sådan lyder det samstemmende fra landets universiteter i København, Aarhus, Odense og Aalborg, hvor det blandt andet er muligt at få plads på alt fra tysk, kemi eller nanoscience.

På Aalborg Universitet er der kun fuldt booket på 16 studier. Hele 58 har stadig ledige pladser til interesserede, der opfylder adgangskravene, oplyser områdeleder Helle Thomsen ved Studiekontoret til Ritzau.

- Vi ved af erfaring, at telefoner og mailbokse gløder de første dage, efter ansøgerne har modtaget optagelses- eller afslagsbreve, fortæller Helle Thomsen.

I København er der ledige pladser på én sundhedsvidenskabelig uddannelse, ni naturvidenskabelige, 14 humanistiske, og så er det også muligt at nå at få en plads på teologistudiet.

I alt er der ledige pladser på 25 af universitetets 84 bacheloruddannelser, og samlet udgør de ledige pladser omkring fire procent af universitetets kapacitet, oplyser studiechef Claus Nielsen.

- Det er lidt flere end sidste år. På de fleste af uddannelserne drejer det sig kun om få ledige pladser. Mens enkelte uddannelser stadig har god plads, siger Claus Nielsen.

I Aarhus er der stadig plads på 32 ud af 91 studieretninger, oplyser vicedirektør for AU-studier Maria Volf Lindhardt. De ledige pladser tæller alt fra tysk, fysik og sydasienstudier.

- Det er oplagt at finde uddannelser med ledige pladser, som er beslægtet med det, som man oprindeligt har søgt ind på, siger hun til Ritzau.

- Der er nogen, som søger medicin tre år i træk, selvom de ikke har gennemsnittet. Men flere har brug for at komme til den erkendelse, at andre uddannelser kan gøre dem lykkelige, fortæller Maria Volf Lindhardt.

Flere universiteter har såkaldte uddannelsesbazarer i starten af august, hvor uddannelsessøgende med afslag kan komme og få information om uddannelser med ledige pladser.

Alle universiteter har lister på nettet, der viser, hvor de ledige pladser er.

Her er der stadig ledige pladser

Oversigt

    Oversigt