I det fynske folks tjeneste

Ingen penge til kanalbro i Odense

Regeringen vil ikke på nuværende tidspunkt give penge til en bro over Odense Kanal

Regeringen afviser på nuværende tidspunkt at medfinansiere en trafikforbindelse over Odense Fjord. Det fremgår af et svar som transportministeren onsdag gav til Folketinget.

Svaret fra transportminister Flemming Hansen(K) er udformet et brev til Anker Boye, Jan Boye og Finn Brunse, der repræsenterer de tre fynske myndigheder, der har bedt regeringen om et svar.

- Det er skuffende at regeringen ikke vil hjælpe os med at løfte denne opgave, lyder kommentaren fra borgmester Anker Boye(S).

Af brevet fremgår det, at regeringen ikke har nogen øjeblikkelige overvejelser om at overtage forpligtigelserne fra Fyns Amt.

Amtet skal i følge en aftale med Odense Kommune betale 180 mio. kr til vejprojektet, men problemet er, at Fyns Amt ikke længere eksisterer,  når pengene skal bevilges.

Projektet fortsætter

Transportministeren vil dog ikke udelukke, at regeringen på et andet tidspunkt vil overveje støtte til vejprojektet over Odense Kanal.
 
- Jeg er glad for at regeringen holder en lillebitte dør på klemme for medfinansiering senere, lyder det fra Odenses borgmester Anker Boye(S).

Han bebuder samtidig at projektet fortsætter selvom regeringen ikke vil støtte kanalbroen.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.