I det fynske folks tjeneste

Ingen penge til omstridt forfatter

Erik Haaest

Erik Haaest, der tidligere har ytret tvivl om Holocaust, har fået afslag på legat fra Kunstrådets Litteraturudvalg. Tredje bind i Hipotrilogi må udskydes.

Det er slut med statslige penge til den omdebatterede fynske forfatter Erik Haaest. På sin hjemmeside fortæller forfatteren, at han har fået afslag på sin ansøgning om et 100.000 kroners arbejdslegat fra Kunstrådets Litteraturudvalg.

Erik Haaest har to gange tidligere fået arbejdslegater til sine bøger "Hipofolk - Lorenzengruppen" og "Anna - Hipochefens enke", men tilskuddene har været stærkt kritiseret, fordi Erik Haaest tidligere har ytret tvivl om Holocaust.

Simon Wiesenthal Centret har i et brev opfordret statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) til at stoppe et arbejdslegat til forfatteren, fordi legatet ifølge centret legitimerer "holocaustbenægtelse, opfordrer til antisemitisme og er en fornærmelse mod de overlevende fra Holocaust og alle ofre for nazismen."

Uden penge kan Erik Haaest ikke færdiggøre tredje bind i sin Hipotrilogi, men han har ikke opgivet at få et arbejdslegat.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.