I det fynske folks tjeneste

Ingen sommerhuse på Vemmenæs

Protester fra Danmarks Naturfredningsforening har nu fået miljøminister Connie Hedegaard til at droppe planerne om 40 nye sommerhusgrunde på Vemmenæs ved Svendborg

-

Protester fra Danmarks Naturfredningsforening har nu fået miljøminister Connie Hedegaard til at droppe planerne om 40 nye sommerhusgrunde på Vemmenæs ved Svendborg.

- Jeg er meget tilfreds med den beslutning, siger Jacob Svendsen, lokalformand Danmarks Naturfredningsforening.


Her skulle sommerhusgrundene have været udstykket

I forhold til den oprindelige landdirektivplan, der blev sendt i høring den 17. marts i år, er de 40 planlagte sommerhusgrunde på Vemmenæs ved Svendborg taget helt ud af direktivet. Danmarks Naturfredningsforening har tidligere gjort indsigelse mod sommerhuse på Vemmenæs, da de mener, at det er i strid med naturen og de intentioner, der er fremsat i direktivet.  

- Det er glædeligt, at Miljøministeren ikke vil gå på kompromis med naturen og de kystnære naturomgivelser, siger Jacob Svendsen, lokalformand Danmarks Naturfredningsforening.

Efter lange forhandlinger internt i regeringen og med Dansk Folkeparti er miljøminister Connie Hedegaard (K) klar med den endelig plan for, hvor der kan placeres 5062 nye sommerhuse tæt på kysterne.