I det fynske folks tjeneste

Ingen sommerhuse på Vemmenæs

Protester fra Danmarks Naturfredningsforening har nu fået miljøminister Connie Hedegaard til at droppe planerne om 40 nye sommerhusgrunde på Vemmenæs ved Svendborg

-

Protester fra Danmarks Naturfredningsforening har nu fået miljøminister Connie Hedegaard til at droppe planerne om 40 nye sommerhusgrunde på Vemmenæs ved Svendborg.

- Jeg er meget tilfreds med den beslutning, siger Jacob Svendsen, lokalformand Danmarks Naturfredningsforening.


Her skulle sommerhusgrundene have været udstykket

I forhold til den oprindelige landdirektivplan, der blev sendt i høring den 17. marts i år, er de 40 planlagte sommerhusgrunde på Vemmenæs ved Svendborg taget helt ud af direktivet. Danmarks Naturfredningsforening har tidligere gjort indsigelse mod sommerhuse på Vemmenæs, da de mener, at det er i strid med naturen og de intentioner, der er fremsat i direktivet.  

- Det er glædeligt, at Miljøministeren ikke vil gå på kompromis med naturen og de kystnære naturomgivelser, siger Jacob Svendsen, lokalformand Danmarks Naturfredningsforening.

Efter lange forhandlinger internt i regeringen og med Dansk Folkeparti er miljøminister Connie Hedegaard (K) klar med den endelig plan for, hvor der kan placeres 5062 nye sommerhuse tæt på kysterne.  

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.