I det fynske folks tjeneste

Ingen Uffe-effekt i Silkeborg

Bundholdet Silkeborg var klart bedst i 3-1-sejren over OB, som viste tegn på en spillemæssig krise.

Silkeborgs træner Troels Bech kan juble over sæsonens første sejr, efter at OB blev slået med 3-1 på Silkeborg Stadion. Hans kollega i Odense, Uffe Pedersen kunne derimod se sit hold udvise tegn på en spillemæssig krise. Hjemmeholdet Silkeborg overtog hurtigt styringen i kampen og pressede OB-spillerne højt på banen, hvilket førte til en scoring efter blot fem minutters spil, og selvom det lykkedes gæsterne at udligne efter et fint opspil, var det tydeligt at se, at der er noget i truppen, som ikke stemmer.

Godt nok har den midlertidige træner Uffe Pedersen nedtonet, at der skulle være problemer med klubbens træningskultur, men i kampen mod Silkeborg kunne man konstatere, at OB's spil var langt fra det niveau, som man ellers har været vant til de senere år. Det blev personificeret i midtbanespilleren Eric Djemba-Djemba, der på en god dag er en af Superligaens bedste spillere, men på denne dag knap nok deltog i kampen, og han kæmper stadig med at finde topformen efter at have siddet ude med en lyskenskade.

Silkeborg-spillerne gjorde det da også svært for sin modstander ved at fastholde et konstant, højt pres, hver gang holdet mistede bolden, hvilket stressede OB'erne til at lave uhørt mange fejlafleveringer. De kom imidlertid bedre med i kampen i løbet af anden halvleg, men formåede ikke at skabe de nødvendige chancer, og det endte fortjent med sæsonens første sejr til Silkeborg, som dog stadig ligger sidst i Superligaen.