Initiativpris til våbenproducent

På bare otte år har Falck Schmidt Defense Systems i Odense bygget en virksomhed op med 75 ansatte og en afdeling i USA. Tirsdag får virksomheden Dansk Industris initiativpris.

Fra Oslogade i Odense Havn leverer Falck Schmidt forsvarsudstyr til hele verden, og én af de største kunder er den amerikanske hær.

- Vores primære opgave er at sikre at soldaten kommer levende hjem, og på nogle kerneområder er vi verdens bedste takket være nogle fantastiske medarbejdere, siger Jan Falck Schmidt, der er grundlægger og direktør af Falck Schmidt Defense System A/S.

Falck Schmidt Defense System leverer både materialer og software til militæret og til rumfartsprojekter, og med en ny afdeling i USA er virksomheden i voldsom vækst.

Virksomheden er også involveret i droneudvikling i Odense Lufthavn, men omkring 97 procent af produktionen hos Falck Schmidt går til eksport.

- Falck Schmidt Defense Systems A/S er et fornemt eksempel på en vækstvirksomhed, som mestrer både udvikling på et højt teknologisk niveau og samtidig kan omsætte den udvikling til produkter, som kan produceres her og sælges i hele verden. Den type virksomhed er netop en mangelvare på Fyn, og så meget mere bemærkelsesværdig er virksomhedens flotte udvikling de senere år, siger formanden for DI Fyn, Søren Vilby.

Tirsdag eftermiddag modtager virksomhedens grundlægger initiativprisen fra DI.

Oversigt

    Oversigt