Interessen for kommunalvalg halter for de unge

Fynboere under 30 år stemmer mindre til kommunalvalg end fynboerne over 30 år. Det kræver både penge og velvilje at få flere unge til at stemme.

Valgdeltagelsen for unge under 30 år ligger lige omkring 60 procent i de fynske kommuner. For de fleste andre aldersgrupper er valgdeltagelsen 15-25 procentpoint højere.

Men hvad skal der til for at få flere unge til at interessere sig for kommunalpolitik?

I Midtjylland har de måske fundet svaret. I Silkeborg formåede kommunen nemlig at hæve valgdeltagelsen for unge under 30 år med hele 25 procent ved kommunalvalget i 2013.

- Fra Byrådets side har der været en utrolig stor velvilje til at sige, at det her, det er vigtigt. Det er vigtigt for demokratiet, at vi får de unge til at deltage, og det er der blevet bevilliget penge til, siger Hans Mogensen, der er kommunikationschef i Silkeborg Kommune. 

Og det er ikke gratis at få flere unge til at stemme. I alt brugte Silkeborg Kommune 600.000 kroner på events, SMS'er, plakater, valgmøder og andre tiltag.

- Det kræver en indsats. Det kræver noget tid, det kræver ressourcer, og så skal man have ambitioner for, hvad man gerne vil opnå, siger Hans Mogensen.

Oversigt

    Oversigt