International miniby i Trekantsområdet

En lang række af Danmarks største virksomheder står bag planerne om at opføre et helt nyt boligkompleks, der skal skabe et internationalt medarbejdermiljø. Den første såkaldte Hometown bliver opført et sted i trekantsområdet.

Beboerne i den nye internationale medarbejderby vil være både danskere og udlændinge, der er i Danmark på et kortere eller længere ophold.

Eget sociale liv

Minibyen vil blive opført med både boliger, supermarkeder, grønne områder, sportsfaciliter og underholdningstilbud. Visionen er, at integrationen mellem de forskellige nationaliter i et grønt og rummeligt miljø kan skabe et sundt arbejdsklima og øge danskernes interesse for at arbejde, bo og leve i et internationalt miljø.

HOME TOWN skal beboes af personer fra meget forskellige faggrupper, og medarbejderne skal flytte ind med deres familier, så byen kan opbygge sit eget sociale liv.

Forberedelse til udlandsophold

Med HOME TOWN håber bagmændene, at undgå nogle af de problemer medarbejdere der bosætter sig i udlandet for at arbejde, ofte får. Det kan være problemer med at skabe sociale netværker, at få familielivet til at fungere og finde ud af hvordan de nye samfund fungerer. Problemer som ofte fører til et kortere ophold i udlandet end planlagt.

Der vil som minimum blive bygget 100 udlejningsboliger, 50 boliger der kan købes individuelt,samt der vil blive udstykket 50 villagrunde. Første HOME TOWN bliver bygget ved Højen ved Vejle. Der vil blive lagt vægt på at skabe god tæt kontakt til lokal-befolkningen for at fremme den daglige integration.

Bag HOME TOWN står selskabet Landmark, der i samarbejde med Trekantområdets Innovationsforum, A/S Dansk Shell, LEGO og A/S Dan-Bunkering Ltd, Middelfart Sparekasse, har udarbejdet konceptet.

Oversigt

    Oversigt