International skole i Odense sættes i gang

Mens politikerne diskuterer lukning af folkeskoler, så bliver arbejdet med opbygningen af en ny international skole i Odense nu sat i gang.

Odense kan i dag ikke tilbyde internationale elever mellem 6 og 16 år undervisning, og det hæmmer byens muligheder for at tiltrække international arbejdskraft.

- Vi har som by stærkt brug for at kunne trække internationalt orienterede virksomheder hertil, og mange af vores nye erhvervssatsningsområder - f.eks. velfærdsteknologi og offshore vindmølleproduktion - rækker også ud over Danmarks grænser, siger borgmester Anker Boye, der også er næstformand i Udviklingsforum Odense.

Odense bagud i forhold til mindre byer

Første del af arbejdet med at opbygge den internationale skole, er at udbyde opbygningen til allerede eksisterende fri- og privatskoler.
Både Aalborg, Ikast, Viborg, Esbjerg og Kolding har internationale skoler, og i Nyborg er der en gymnasial linje for internationale elever.
 
- Flere byer, der er mindre end Odense, har allerede etableret internationale skoler. Vi ved, det tager tid at løbe en international skole i gang. Erfaringerne viser til gengæld også, at når kendskabet er udbredt, bliver tilbudet brugt - også af danske forældre, der ønsker, at deres børn får en international skolegang, siger formanden for Udviklingsforum Odense, C. C. Nielsen.

Når etableringen af den nye internationale skole er på plads, skal Udviklingsforum Odense i gang med at skaffe midler til driften fra virksomheder og private organisationer.

Oversigt

    Oversigt