Interview: Odenses borgerlige står sammen trods gadekamp

NY AFTALE: De fire borgerlige partier Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance er enige om, at Odenses næste borgmester skal findes blandt deres spidskandidater, selv om de er uenige om Thomas B. Thriges Gade.

Hør de fire partiledere fortælle om alliancen i videoerne til venstre.

De fire partier har indgået et teknisk valgforbund og aftalt at finde Odenses næste borgmester i egne rækker, hvis de har de nødvendige femten mandater efter valget.

Der er tradition for, at de borgerlige partier i Odense laver den slags aftaler, men op til dette valg har der været tvivl om, hvor vidt kampen om Thomas B. Thriges Gade kunne splitte parterne.

Venstre er som det eneste parti i byrådet imod gadelukningen, selv om partiet oprindeligt var med i forliget, og det fik i november 2012 Alex Ahrendtsen til at lægge kraftig afstand til Jane Jegind i en direkte live debat på TV 2/FYN.

- Skal vi pege på en borgmester, så skal vedkommende også træde ind i forliget om Thomas B. Thriges Gade og om musik- og teaterhuset, sagde Alex Ahrendtsen til valgmødet, der var arrangeret af DR/Fyn, Fyens Stiftstidende og TV 2/FYN.

Den stridighed er angiveligt blevet tilstrækkeligt dæmpet til, at parterne nu er overbeviste om, at de nok skal finde en fælles løsning.

Aftalen indeholder dog ingen formuleringer om, at det største parti nødvendigvis får borgmesterposten, det vil blive afgjort af forhandlingerne på valgnatten.

Her vil det formodentlig afhænge af styrkeforholdet mellem

modstanderne af at lukke Thomas B. Thriges Gade, Venstre, og tilhængerne , de konservative og Dansk Folkeparti.

Oversigt

    Oversigt