I det fynske folks tjeneste

Intet problem i politisk ansættelse

Det var i orden, at koalitionspartierne i Nordfyns Kommune skrev ansættelsen af kommunaldirektør John Therkelsen ind i konstitueringsaftalen. Det har Statsamtet afgjort.

Kritik fra partier

Der har aldrig været den store tvivl om, hvem der skulle være kommunaldirektør i den nye Nordfyns Kommune.

På valgnatten blev det skrevet ind i konstitueringsaftalen mellem Venstre, Dansk Folkeparti, De Radikale, Nordfynslisten og SF, at pladsen skulle gå til John Therkelsen, daværende direktør i Otterup Kommune.

Efterfølgende kritiserede flere partier uden for konstitueringen den politiske ansættelse. Den konservative Eva Laut Andersen sendte sagen for Statsamtet. Her fik hun ikke medhold.

Ifølge Fagbladet Danske Kommuner har Statsamtet for Fyn og Sønderjylland nu afgjort, at der ikke er noget i vejen for at skrive ansættelsen af navngivne personer ind i en politisk konstitueringsaftale. Det bekymrer Eva Laut Andersen.

- Som jeg ser det, er der nu åbnet op for, at embedsmænd kan blive fedtet ind i alle mulige politiske aftaler. Jeg synes, det er meget bekymrende. Og det kan da ikke undgå at skabe bekymring hos embedsmænd rundt omkring i landet.