I det fynske folks tjeneste

Investeringer i energi for en halv milliard i Syddanmark

Region Syddanmark og 14 syddanske kommuner skal over de næste tre år investere omkring 570 millioner kroner i energieffektiviseringer.

Varmeanlæg, solceller, LED-belysning og kliamanlæng vil indtil 2016 blive installeret i stor stil Region Syddanmark og syv fynske kommuner.

Det syddanske EU-Kontor har sikret at Den Europæiske Investeringsbank støtter opstarten med 24 millioner kroner.

- EU-kontoret har fingeren på pulsen i forhold til mulighederne i EU-systemet, og det giver konkrete resultater, som er værdifulde for kommunerne, siger Odenses borgmester Anker Boye, der også er med i bestyrelsen for EU-kontoret.

I Odense vil energiforbruget blive effektiviseret i forskellige kommunale bygninger. De massive investeringer vil i alt skære 16.000 ton af CO2-udledningen i regionen og skabe 1000 nye job.

På Fyn kommer energieffektiviseringerne Odense, Svendborg, Ærø, Faaborg-Midtfyn, Assens, Nordfyns og Middelfart til gode.

Regionen og kommunen skal selv skaffe penge til investeringerne, men med de 24 millioner kroner fra Den Europæiske Investeringsbank har kommunerne fået adgang til at skaffe billige lån til forbedringerne.

- 24 millioner kroner er et væsentligt tilskud til projektet, og det viser, at EU-Kontoret kan være med til at løfte opgaver, som gør en betydelig forskel i Syddanmark både med hensyn til miljø, vækst og arbejdspladser, siger Jonas Groes, der er direktør for Det Syddanske EU-kontor i Bruxellex.