iPad afslørede indbrudstyv

En 16-årig indbrudstyv fra Vollsmose blev afsløret, da han havde stjålet en iPad. Ejeren sporede ham via GPS-signal fra den stjålne iPad.

Onsdag formiddag blev der begået et indbrud i en villa på Åsumvej i Odense.

Da husejerne kom hjem og opdagede, at der havde været indbrud, kunne han se, at der blandt andet var stjålet en iPad. Ved at spore sin iPad via GPS kunne han se, at den befandt sig i Center Øst i Vollsmose.

16-årig dreng tilstod

Fyns Politi havde i forveje folk på stedet, og de fik hurtigt indkredset de mulige gerningsmænd til indbruddet. En person forsøgte at løbe fra politifolkene, men han blev dog indhentet og anholdt.

Det viste sig at være en 16 årig dreng, der bor i Vollsmose. Han tilstod indbruddet, hvorefter han blev løsladt igen, men han kan nu se frem til en senere retssag.

- I den her sag var det en stor hjælp, at ejeren kunne spore sin iPad. Men i andre sager, hvor sporinger kun viser en adresse i for eksempel en boligblok, så har vi ikke mulighed for at følge sporet, siger vicepolitikommissær Carsten Arentoft Andersen fra Fyns Politi.

Søger flere gerningsmænd

Under flugten fra politiet kastede den 16 årige dreng den stjålne iPad i en skraldespand. Den blev fundet af politifolkene og leveret tilbage til ejeren.

Flere af de stjålne effekter fra villaen blev senere fundet ved søen i Vollsmose, men det lykkedes dog ikke at finde alle de stjålne effekter fra indbruddet. Politiet formoder, at der var en eller flere gerningsmænd med til udførslen af indbruddet.

- Det er meget glædeligt, at ejeren af villaen så hurtigt kunne lede politiet på sporet af de stjålne genstande, så politiet kunne foretage anholdelse af gerningsmanden, og ejeren kunne få de fleste af sine effekter tilbage, siger vicepolitikommissær Carsten Arentoft Andersen fra Fyns Politi.

Oversigt

    Oversigt