I det fynske folks tjeneste

Irak-chef sagsøger forsvaret

Henrik Flach kræver 100.000 kr. af forsvaret for at blive sendt hjem fra Irak p.g.a. Hommel-sagen. Forsvaret handlede overilet og hørte ikke Flach, lyder det.

Den tidligere chef for de danske soldater i Irak, Henrik Flach, der bor i Middelfart, vil sammen med tre kolleger kæmpe for erstatning i byretten. De fire militærfolk fik en ekspresbillet hjem på grund af sagen om Annemette Hommel, der var mistænkt for at bruge grove forhørsmetoder.

Flach forlanger 100.000 kroner.

Ifølge hans fagforening Hovedorganisationen af Officerer i Danmark (HOD) blev militærfolkene sendt hjem uden at blive hørt først.

- Man kan kalde det et plaster på såret, fordi vores medlemmer er blevet hængt ud i medierne og sendt hjem i utide uden at have haft mulighed for at fremlægge deres version af sagen, siger formand for HOD Bent Fabricius til Ritzau.

Annemette Hommel har tidligere fået 100.000 kroner i en lignende erstatningssag. Hommel blev i landsretten frifundet for anklager om grove afhøringsmetoder, mens anklagemyndigheden droppede at rejse en sag mod Henrik Flach.