I det fynske folks tjeneste

Irakisk eks-minister udnævnt til HCA ambassadør

Den tidligere irakisk kulturminister, Mufid al-Jazairi, er blevet udnævnt til H.C. Andersen-ambassadør i Bagdad.

-

Den tidligere irakisk kulturminister, Mufid al-Jazairi, er blevet udnævnt til H.C. Andersen-ambassadør i Bagdad.

Det var denn danske ambassadør i Bagdad, Torben Gettermann, der tirsdag udnævnte Mufid al-Jazairi til ny H.C. Andersen ambassadør.

- I denne tid er det vigtigt også at fokusere på Irak på andre måder end det gængse mediebillede. Danmark har ydet støtte til at beskytte og bevare den oldhistoriske kulturarv i Irak og dens unikke levn fra civilisationens vugge i de gamle flodriger omkring Eufrat og Tigris. Udnævnelsen af tidligere kulturminister Mufid al-Jazairi til H.C. Andersen-ambassadør er en kærkommen lejlighed til at knytte endnu stærkere kulturelle bånd mellem Danmark og Irak, siger Torben Gettermann.

Mufid al-Jazairi er uddannet journalist og boede i 1960?erne og 1970?erne i Prag. Han vendte hjem til Irak i 80?erne. Han er kurder og medlem af Iraks Kommunistiske Parti. Han blev kulturminister efter Saddams fald.

- Som H.C. Andersen-ambassadør vil Mufid al-Jazairi medvirke til at udbrede kendskabet til H.C. Andersen og hans 200-års fødselsdag i Irak. Han vil samtidig repræsentere H.C. Andersen-årets humanitære budskab: kampen mod analfabetisme blandt børn og unge i tredjeverdens-lande, udtaler Torben Gettermann.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.