Iskold fornøjelse: Unge kvinder sprang i vandet efter fest

Hotel Christiansminde i Svendborg hyldede søndag vinterbadere fra hele Fyn til et stort arrangement. Op mod 500 hoppede i det bare tre grader kolde vand.

Vandet er ikke mere end tre grader varmt, og luften lige godt det samme. Alligevel er stranden ved Hotel Christiansminde i Svendborg proppet med mennesker i badetøj og håndklæder.

Et stigende antal af Hotel Christiansmindes gæster starter dagen med at kaste sig i Svendborg Sund. Og det er ikke længere noget, der kun lokker sommergæsterne. Det har vist sig, at mange af hotellets gæster ligeledes nyder turen ud i vandet om vinteren. 

Søndag morgen arrangerede hotellet derfor Store Vinterbadedag for at hylde dem, de selv kalder "brave vikinger". Det endte med at blive noget af et tilløbsstykke. Op mod 500 personer sprang i det kolde, blå hav. 

Blandt andre hoppede højskoleveninderne Anne Sørensen, Thilde Hovmøller Ellemose og Signe Hartig Danielsen i vandet sammen efter en fest på skolen aftenen inden.

- Så vågner man i hvert fald, og det fede er, at vi gør det sammen, siger Anne Sørensen, mens hun med veninderne sidder og varmer sig i det opstillede dampbad og plejer hovedet efter gårsdagens udskejelser.

- Det er jo megakoldt. Men det seje er jo, at man så har gjort det, og bagefter er det fantastisk. Blodet pumper, og det er bare lækkert, fortæller Thilde Hovmøller Ellemose.

Derfor er vinterbadning sundt

Det både lyder og ser koldt ud, når op mod 500 vinterbadere dypper sig i det iskolde vand.

 

Oversigt

    Oversigt