Iskold morgen efter årets koldeste nat

Flere steder i landet er man stået op til vinterens hidtil koldeste morgen.

Der bliver brug for både hue, handsker og den store vinterfrakke, når du skal ud af døren tirsdag morgen.

For det har været årets koldeste nat i Danmark, og rekorden for den hidtil lavest målte temperatur er blevet slået.

Det er dog ikke på Fyn, at det har været allerkoldest.

I løbet af natten er der blevet målt minus 9,4 grader i Kastrup ved København. Det fortæller den vagthavende meteorolog hos DMI, Anja Bodsholdt, til Ekstra Bladet.

- Det har været den koldeste nat denne vinter. Vi har målt temperaturer ned til ni graders frost i både Nordjylland og på Sjælland. Så det har været rigtig koldt denne nat, lyder det fra meteorologen.

Hun fortæller videre, at der i resten af landet har været mellem syv og otte minusgrader i løbet af natten. Det samme forudsagde TV 2 Vejret mandag eftermiddag i deres prognose for temperaturerne natten til tirsdag.

De faktisk målinger har dog vist, at det koldeste sted på Fyn natten til tirsdag var på Sydfyn. I Svendborg er der målt en temperatur på minus 6,0 grader. 

 
 
Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Frosten fortsætter

Nattefrosten har for alvor fået fat, og den ser ikke ud til at slippe sit tag i Fyn i løbet af de næste par dage.

Ifølge DMI's prognose for vejret på Fyn kan vi se frem til mellem to og fem graders frost i de næste fem nætter. I dagtimer kan vi senere på ugen få op til fire-fem plusgrader, men om natten vil temperaturen altså igen ryge underfrysepunktet.

I løbet af tirsdagen skal vi ifølge DMI dog ikke forvente, at temperaturen kommer langt over frysepunktet, derimod er der enkelte steder udsigt til lidt mere sne sidst på dagen.

Vinterens hidtil koldeste nat kom den 6. januar, da der blev målt -8,9 grader i Billund.

Oversigt

    Oversigt