Islandsk taberfest i Odense: Det har givet os et stort boost!

De kom, de festede og de tabte en afgørende fodboldkamp. Alligevel føler islændingene i Odense sig styrkede efter nederlaget.

Ansigtsmalingen var i høj kurs ved Nordatlantisk Hus søndag aften.
Øjenlåg og ansigter blev dekoreret med det islandske flag i håb om at kunne sende god nordisk karma ned til den afgørende kvartfinale-kamp mod Frankrig. 

Medlemmer af Den Islandske Forening var mødt talstærkt op, men de havde også fået følgeskab af andre nordboer, der kom for at heppe på Nordens repræsentant ved EM i fodbold.

- Det er da særligt at støtte Island. Det har jo været en del af Danmark engang. Og så vil jeg gerne støtte lilleput-nationen, der leger med de store, forklarer Kia Sørensen fra Odense, der er mødt op foran storskærmen udenfor Nordatlantisk Hus.

Når man trommer folk sammen til sådan en national begivenhed, gør det måske i virkeligheden ikke så meget, om man vinder eller taber. For selve arrangementet er med til at styrke fællesskabsfølelesen.
Svanborg Kristinsdóttir er næstformand i Den Islandske Forening i Odense og informationsmedarbejder i Nordatlantisk Hus. Hun var arrangør af aftenens begivenhed, og for hende er det fællesskabet, der er i fokus.

- Det er en fantastisk lejlighed til at samle nationerne i det nordatlantiske område. For fodbold giver os et sammenhold.

Der var ganske vist langt mellem jubel-råbene foran Nordatlantisk Hus, for når man oplever at være bagud 4-0, var der helt automatisk lagt en dæmper på lykkerusen. Det stolte islandske fodboldhold fik dog afværget den totale ydmygelse og sluttede med et par mål og et resultat på 5-2.

Alligevel var aftenen en succes ifølge Svanborg Kristinsdóttir.

- De tabte mod Frankrig , yes. Men vi er et lille land. Og de er helte i vores øjne alligevel. Jeg tror også, der kommer mere fællesskab imellem de tre nationer, Grønland, Færøerne og Island. Jeg tror, vi er klar over, at vi har meget mere til fælles. Så det tror jeg giver et stort boost. Både for huset og restauranten og for os som foreninger.

 

Oversigt

    Oversigt