Islandske og danske mænd i narkoring får hårde straffe

Danske og islandske narkosmuglere skal i fængsel. Islændinge får forbud mod indrejse i Danmark for bestandig.

En gruppe danske og islandske mænd blev mandag i Københavns Byret fundet skyldige i indsmugling af store mængder amfetamin. Den nordiske narkobande hentede amfetaminen i Holland og noget af den havnede i Odense.

Fem mænd blev idømt straffe på mellem seks og 10 års fængsel, og de islandske statsborgere blandt dem har desuden fået indrejseforbud i Danmark for bestandig, oplyser anklager Frederik Larsen, Københavns Politi.

En islandsk mand blev dømt til psykiatrisk behandling. En anden islandsk mand blev fundet skyldig i de anklager, der var rejst mod ham. Hans straf vil imidlertid først blive udmålt, når han er blevet mentalundersøgt.

Den formodede hovedmand i komplekset er tidligere idømt fængsel i 12 år.

I august blev to islandske narkosmuglere desuden idømt hver 10 års fængsel i samme sag. De havde valgt at tilstå deres roller i narkobanden.

De mænd, der mandag fik deres dom, er dømt for tre store indsmuglinger, der i alt handler om 70 kilo amfetamin.

De er dømt på kryds og tværs for mellem 10 og 48 kilo amfetamin, fordi de har haft forskellige roller i narkobanden.

Det ældste og det yngste medlem - den 43-årige Peter Baungaard og den 21-årige Agust Csillag - blev begge idømt 10 års fængsel.

Den 29-årige Mads Malmquist Rasmussen fik en straf på syv års fængsel, mens 40-årige Enzo Rinaldi og 24-årige Erlingur Carlsson begge blev idømt fængsel i seks år.

Anklager Anders Larsen er meget tilfreds med, at det er lykkedes at få bandens medlemmer idømt hårde straffe.

- Jeg er meget tilfreds. Sagen er et resultat af en rigtig, rigtig god politiefterforskning. Det er en alvorlig sag med et ret stort kvantum amfetamin, og det vidner de hårde straffe om, siger Anders Larsen.

I alle tre forhold blev amfetaminen hentet i Holland og transporteret til Danmark i biler. Smuglerierne stod på fra slutningen af november 2011 til september 2012.

En af de dømte ankede på stedet sin dom til Østre Landsret.

Oversigt

    Oversigt