I det fynske folks tjeneste

Isolation af Ærøs borgere var stor succes

Isolation kan være en god ting. I alle tilfælde er det en succes, når det sker frivilligt, og når målet er at lægge en fælles strategi for Ærøs fremtid. Det siger Ærøskøbings borgmester Jørgen Otto Jørgensen(A) i dag, tre uger efter afholdelsen af Ærø Camp 2005.

-

Isolation kan være en god ting. I alle tilfælde er det en succes, når det sker frivilligt, og når målet er at lægge en fælles strategi for Ærøs fremtid.
Det siger Ærøskøbings borgmester Jørgen Otto Jørgensen(A) i dag, tre uger efter afholdelsen af Ærø Camp 2005. 

Ærø Camp
Den 10. juni valgte knap 50 af øens borgere frivilligt at lade sig isolere i en weekend.
Udstyret med kaffe, papir og kuglepenne skulle de diskutere sig frem til nogle fælles visioner for den kommende Ærø Kommune.
Projektet fik navnet Ærø Camp, og campen løb af stablen præcis to år efter, at borgerne i Ærøs to kommuner sagde ja til en sammenlægning.


Ærøs to kommuner bliver til én 1/1-06

Sammenlægning om et halvt år
Allerede den 1/1 2006 slås Marstal og Ærøskøbing Kommune sammen til én, så det er tid til at finde et fælles fodslaw. og noget tyder på at campen var det perfekte startskud på et lovende samarbejde mellem øens borgere.
- Ærø Camp var en fantastisk oplevelse. Folk havde så meget entusiasme, og der blev født så mange ideer. Borgmestrene havde også svært ved at tage armenen ned efter mødet, siger Anne Bille fra Marstal kommune.
Hun sidder i styregruppen bag \"Vision Ærø\", og var desuden med til den frivillige isolation, som stod på i 32 timer.

Glad borgmester
Også Ærøskøbings borgmester er begejstret for de foreløbige resultater af Ærø Campen.
- Ærø rummer så mange mennesker, der virkeligt vil gøre noget godt for øens fremtidige udvikling. Selvom det er noget nyt, at vi lader borgerne lægge planer for fremtidens Ærø, så har det vist sig at være en god idé, siger Jørgen Otto Jørgensen fra Rådhuset i Ærøskøbing.

Mange gode forslag fra Ærøs borgere
Han slår på, at fremtidens Ærø især skal tegnes af borgerne, og ikke kun ansatte i kommunen.
- Vi er nu ved at viderudvikle på nogle af de mange ideer, der kom på bordet under campen, fortæller Jørgen Otto Jørgensen.
Som eksempel nævner han forslag om en bygningsfond, der kan opkøbe øens ældre huse for at istandsætte dem efter gamle håndværkerprincipper. Det vil kunne skabe huse, som indvendigt er moderne, men som udvendigt bevarer den gammelkendte charme.

Ærø Camp bød også på forslag om en IT-efterskole. og så blev der snakket om at oprette en særlig jobbank for ægtefæller. Jobbanken kan evt. indeholde oplysninger om kommende borgeres job-kvalifikationer samt om øens pt. arbejdsløse.

Læs mere om de foreløbige resultater af Ærø Camp samt visionerne for fremtidens Ærø på www.marstal.dk