Isslag truer Fyn lørdag

Dele af Danmark kan vente isslag i løbet af lørdagen. Men søndagen bliver tør over hele landet, forventer DMI.

Både østjyder og fynboer skal klæde sig godt på lørdag, og bilister skal passe på glat føre, for meteorologerne advarer om risiko for isslag.

Isslag er regndråber, som falder gennem meget kold luft, inden de rammer jorden.

Sidst på aftenen fredag ruller et nedbørsområde ind over den vestlige del af landet, og det vil ligge over Jylland og delvist Fyn noget af lørdagen, siger vagthavende meteorolog på DMI.

- Men kommer vi øst for Storebælt, til Sjælland, Lolland-Falster og Bornholm, holder det tørt både lørdag og søndag. Og i resten af landet dør nedbøren også ud, så det bliver tørvejr i hele landet søndag, lover DMI.

Blæsevejret fortsætter med op til frisk vind fra syd, så det vil stadig føles temmelig koldt. I løbet af søndag drejer vinden fra syd over mod øst.

- Det var jo ellers meningen, at der skulle komme mildere luft ind over os i weekenden, men det store højtryk, som har givet koldt vejr i Europa i lang tid, giver sig ikke så nemt. Koldt vejr er meget tung luft, som ikke lige er sådan at flytte rundt på, siger vagthavende.

Trods alt ser det ud til, at vi kommer over frysepunktet i dagtimerne i weekenden.

- Det bliver altså en lille smule varmere, stadig med frostvejr om natten, men vi får ikke de meget kolde nætter. Der bliver ikke megen sol, men chancerne er størst østpå, tilføjer meteorologen.

Vejrudsigten hos DMI

Oversigt

    Oversigt