I det fynske folks tjeneste

Italiensk totalentreprenør skal bygge Nyt OUH

00:54

Video: Region Syddanmark

Regionsrådet i Region Syddanmark har besluttet, at en italiensk totalentreprenør skal bygge dele af Nyt OUH.

Det bliver den italienske totalentreprenør JV CMB / Itinera, som skal færdigprojektere og bygge vidensakse og behandlings- og sengeafsnit på Nyt OUH. Der blev offentliggjort tirsdag.

Udover JV CMB / Itinera havde MT Højgaard og NCC/Bravida også budt på opgaven.

Mandag besluttet et flertal i regionsrådet at opgaven skulle gå til den italienske totalentreprenør. Kun SF’s to medlemmer og Enhedslistens ene medlem stemte imod.

Entreprisen omfatter cirka to tredjedele af det nye universitetshospital i Odense og er en af de største totalentrepriser i Danmark nogensinde.

Læs også Fremtidens stuer på sygehuset testes af patienter og pårørende

435 millioner kroner mere sygehus

I forhold til rådighedsbeløbet får regionen 435 millioner kroner mere at bygge sygehus for ved at vælge JV CMB / Itinera fremfor det næstbedste tilbud.

- Vi vil skabe et patienternes universitetshospital, der kan måle sig med selv de bedste både i Danmark og i Europa. Det mål er vi nu kommet et stort skridt nærmere. Italienske JV CMB / Itinera har leveret et meget solidt tilbud, der gør det realistisk at nå i mål med det unikke sygehus, vi forestiller os. Vores primære fokus er at få mest muligt sygehus for de penge, vi har til rådighed, siger regionrådsformand Stephanie Lose (V).

Byggeriet af Nyt OUH bliver et af de største sygehusbyggerier i Danmark, og når det nye sygehus står færdigt i slutningen af 2022, bliver det landets største helt nybyggede sygehus.

  Foto: Region Syddanmark

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.