It's like that: Run-D.M.C. og D-A-D fuldender Tinderbox-programmet

Hiphop-legenderne Run-D.M.C. er årets sidste hovednavn på Tinderbox, der torsdag offentliggør de sidste 16 navne på årets festival.

'Et scoop af dimensioner.'

Sådan karakteriserer Tinderbox' pressetalsmand, Morten Hopballe, nyheden om, at festivalen har booket Run-D.M.C. til årets festival. Hiphop-pioneerne fra Queens i New York gik efter mere end 20 år fra hinanden i 2002, og siden har de kun ved få lejligheder optrådt sammen.

Men til sommer gæster de altså Tusindårsskoven i Odense, og dermed fuldender de listen af hovednavne på årets Tinderbox.

- Det bliver ganske enkelt ikke større. Hiphop'en er den mest populære musikgenre lige nu, så da vi opdagede, at Run-D.M.C. skulle headline den store Isle of Wight-festival i England, forsøgte vi selvfølgelig at lokke dem til Odense. At det er lykkedes, er vi vildt stolte over. Med så versatile artister som Travis Scott, Sean Paul og nu Run-D.M.C. fylder det urbane og hiphop'en særdeles godt på årets program, hvor man bestemt heller ikke skal glemme de danske stjerner Suspekt og Gilli, siger Morten Hopballe. 

Run-D.M.C. er de første hiphop-kunstnere, der fik henholdsvis guld, platin og multi-platin for et album, de var de første, der kom på forsiden af Rolling Stone Magazine, fik en grammy-nominering og blev medlem af Rock'n'Roll Hall of Fame, og så var Run-D.M.C. det eneste hiphop-act, der optrådte til Live Aid i 1985. 

- Det er lidt uden for kategori, det er retro og så er det ret sjovt. Det understreger den brede musikprofil på årets festival, mener Martin Mulvad Ernst, kulturredaktør på TV 2/FYN.

D-A-D også på programmet

Sammen med Run-D.M.C. er D-A-D nu officielt føjet til programmet, hvor de lukker den ene af de to hovedscener om torsdagen. Danske topnavne som Tina Dickow, der spiller et af kun to festivalshows på Tinderbox 2017, Sort Sol og Rasmus Walter er ligeledes nye navne på Tinderbox-plakaten. 

Her er de føjet til navne som The Killers, Kings of Leon, Martin Garrix, Mø, Veronica Maggio, Haim, Kim Larsen & Kjukken, Lukas Graham, Pet Shop Boys og Thomas Helmig - foruden alle de elektroniske navne.

- Det er et program, som vi er rigtig stolte over. Publikum har i den grad noget at se frem til, siger Morten Hopballe.

- Det er som sædvanlig en blandet landhandel, og alt efter perspektiv og smag så er det godt eller skidt. Kan man lide en blandet omgang med lidt på alle hylder, så er det et rigtig godt program. Men vil man have en klar musikprofil, så skal man nok ikke tage på Tinderbox, for det stritter i alle retninger - men med det bedste fra alle genrer, siger Martin Mulvad.

Tredje udgave af Tinderbox løber af stabelen 22.-24. juni 2017 i Tusindårsskoven ved Odense. 

 

Programmet ser således ud på de enkelte dage:

Oversigt

    Oversigt