Iværksætter: Dansevideo gør os til grin

De dansende sydfynske borgmestre forsøger at sælge en vare, de ikke har, når de i en youtube-video i gangnam-stile fortæller om mulighederne for iværksættere på Sydfyn.

Det mener en iværksætter fra Vester Skerninge, der føler at borgmesteren gør grin med de lokale iværksættere.

- Vi lokale iværksættere føler os faktisk en smule til grin ved at lade pinligt dårligt dansende borgmestre repræsentere os, men det vil vi godt kunne leve med, hvis blot vores rammevilkår kommer på plads, siger Tobias Bay-Petersen fra firmaet Kabelmix.dk i Vester Skerninge.

Firmaet har etableret virksomhed i Vester Skerninge, men forretningen er voldsomt hæmmet af den dårlige og ustabile internetforbindelse i lokalområdet.

- Vi oplever udfald af flere minutters varighed, og det er problematisk for virksomhedens videre udvikling. Ét af vores næste skridt er at gå over til IP-telefoni, fordi det vil kunne gøre vores kundebetjening langt mere effektiv. Desuden vil vi som moderne webshop gerne kunne tilbyd chatsupport. Men det er ganske enkelt ikke muligt at yde en ordentlig service, hvis kunden risikerer at komme til at vente i flere minutter midt i en supportsamtale, siger Tobias Bay-Petersen.

Iværksætterne fra Kabelmix.dk har nu skrevet et brev til borgmester Curt Sørensen, hvor de beder om svar på hvad han vil gøre for de iværksættere der allerede er i Svendborg, og for dem der måske kommer til Sydfyn på grund af succesen for den nye gangnam-video.

- Jeg har intet imod rygeost og stenbagt brød, og borgmestrene må for min skyld gøre sig selv til grin i dansevideoer så ofte, de vil. Men hvis Sydfyn skal tiltrække iværksættere, så skal man som minimum kunne levere en tidssvarende bredbåndsforbindelse og mobildækning. Ellers giver det simpelt hen ikke mening at drive virksomhed hernede, siger Tobias Bay-Petersen.

Den sydfynske iværksættervirksomhed blev stiftet af tre anpartshavere i slutningen af 2011. Kabelmix.dk leverer kabler i alle afskygninger til private, erhverv og offentlige institutioner.

Firmaet beskæftiger i øjeblikket fem medarbejdere, og håber at ekspandere yderligere, hvis altså forholdene for iværksættere bliver bedre i Vester Skerninge.

- Ellers kan vi lige så godt flytte til en større by, hvor vi kan være sikre på, at teknologien kan følge med udviklingen, mener Tobias Bay-Petersen.

Oversigt

    Oversigt