Ja og nej-kamp til det sidste

Med få timer tilbage af valgkampen var både ja og nej-partierne på gaden i dag for at overbevise tvivlerne om, hvor de skal sætte deres kryds.

På gågaden i Odense onsdag eftermiddag var slutspurten sat ind for at få tvivlerne til at sætte deres kryds ved enten ja eller nej.

Og det helt tunge skyts var kørt i stilling for at overbevise den store gruppe vælgere, der stadig er i tvivl, dagen før afstemningen.

- Jeg tror ikke, det er blomsten, der flytter stemmen, men den giver mulighed for at tale med folk, og jeg har flyttet stemmer her i dag. Det ved jeg på de samtaler, jeg har haft. Jeg har talt med flere, som har været i tvivl, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

- Altså jeg var sikker på, at jeg ville stemme nej, men efter at have snakket med Lars Løkke, vil jeg genoverveje det, siger Camilla Lund fra Odense.

Blomster og lakridspiber

mens ja-siden forsøgte at kapre stemmer med blomster, forsøgte nej-siden sig med den lokale DF'er Alex Ahrendtsen og lakridspiber.

- Hver en stemme gælder, så vi kan få et nej hjem i morgen, sagde Ahrendtsen, der ligesom statsministeren mener, at det at tilbyde noget giver mulighed for at tale med vælgerne og måske overbevise dem om, hvad de skal stemme.