Jægersoldat dømt for svindel med militært anlæg

Ægtepar brugte regionalfondsmidler fra EU på at optimere deres private sommerhus og boligen i Charlottenlund.

En tidligere jægersoldat og hans hustru er tirsdag blevet dømt for at have misbrugt EU-støttekroner til private formål.

Retten i Lyngby finder det bevist, at ægteparret Henrik Radich Otkjær og Camilla Otkjær har brugt penge, der var øremærket et militært øvelsescenter på Sydlangeland, på sig selv.

Blandt andet er pengene gået til omfattende håndværksarbejde på parrets private bolig i Charlottenlund samt på sommerhuset i Tranekær.

Også et crossfit-center, som parret driver i Charlottenlund, har nydt godt af EU's regionalfondsmidler.

Retten i Lyngby har valgt at straffe både mand og kone med seks måneders fængsel. Straffene gøres betingede på betingelse af, at parret udfører 120 timers samfundstjeneste, og at de ikke begår ny kriminalitet.

- Jeg synes, at dommen sender et ret stærkt signal til både de tiltalte og til andre, som kunne overveje at misbruge støttemidler fra EU, siger anklager Stefan Møller Jørgensen fra Bagmandspolitiet.

Samlet set er retten nået frem til, at de dømte har spenderet 560.000 EU-kroner på upassende vis.

Henrik Radich Otkjærs firma SOF Academy ApS straffes med en bøde på 560.000 kroner. Samtidig konfiskeres et beløb på 560.156 kroner.

EU-støtten til ægteparret blev i sin tid formidlet af Syddansk Vækstforum for at skabe en øget omsætning og nye arbejdspladser på Langeland.

Pengene blev givet til at opbygge et kursus- og træningscenter, som skulle tiltrække både danske og udenlandske politi- og militærenheder.

Men sådan gik det ikke. I hvert fald ikke i et omfang, som myndighederne fandt passende. Allerede inden centret stod klar, blev bygningerne da også i stedet brugt som asylcenter, hvilket det ifølge DR har fungeret som i flere år.

De dømte har gennem hele sagen nægtet sig skyldige.

 

Oversigt

    Oversigt