I det fynske folks tjeneste

Jægersoldat lærer lærerne

01:44

Lærere fra fire odenseanske folkeskoler skal lære at motivere de ældste elever.

1 af 2

Det kan være svært, som lærer at holde de ældste skoleelever til ilden. Men det findes der en løsning på. Omkring 70 lærere har i denne uge været på kursus hos en tidligere jægersoldat.

Lærere fra fire skoler i Odense var fredag på kursus i klasserumsledelse. Her skulle de lære at engagere de ældre elever mere i undervisningen.

- Vi kan jo godt mærke, at vi skal være på for at få deres opmærksomhed og interesse, siger Kathrine Dahl, der er lærer på Dalumskolen i Odense.

Forskning viser, at elevers motivation falder i takt med, at de bliver ældre. Ofte er deres tanker et helt andet sted end i undervisningen. Derfor har Odense Kommune i denne uge haft alle lærere fra fire skoler med på kurset, anført af den tidligere jægersoldat Nicolai Moltke-Leth.

- I dag kan vi ikke regne med, at fordi du er den der ved mest, så har du autoriteten. I dag handler det om at bygge relationer, og det handler også om at lære at styre energien. Især når vi arbejder med teenageårene, siger Nicolai Moltke-Leth.

Odense Kommune håber, at kurset vil have flere positive effekter; bl.a. at elevernes karakterer bliver højere, at fraværet falder og at flere gennemfører en ungdomsuddannelse efter folkeskolen.

Ved du noget? Så send os et tip