Jagt på meteorit

Fynboer er på jagt efter den meteor, der blev set op himlen søndag 27. februar.

I søndags så mange danskere et meget klart meteor omkring kl. 21:18 dansk tid. Hvis dele af meteoren har overlevet turen gennem atmosfæren, så kan de være landet på Fyn.

Frits H. Rasmussen i Vissenbjerg har fundet en mystisk sten i sin have, og han søger nu hjælp til at fastslå, hvad det er for en sten.

TV 2/FYN har bedt eksperter se på stenen, og de siger samstemmende, at det ikke er en meteorit.

Henning Haack fra Geologisk museum i København må også skuffe Frits Rasmussen og alle de astronomiinteresserede: Stenen er ikke en meteorit.

Anton N. Sørensen fra Astronomisk Institut mener også, at der er tale om et stykke koks. Han har nogle gode råd til meteorit-jægere:

- Nogle enkle prøver kan bringe een tættere paa svaret: Føles tingesten lettere eller tungere end en typisk sten? Koks er ganske let, mens meteoritter er typisk meget tunge. De fleste meteoritter er også magnetiske, også selv dem de ikke ser metalliske ud.

Anton N. Sørensen anbefaler interesserede, at tjekke websiden Hvordan genkender man en meteorit

Eksperterne er meget glade for, at Frits H. Rasmussen er gået videre med sig fund.

Hvis man har fundet noget man tror er en meteorit kan man sende den til Geologisk Museum i København eller til et af de andre naturhistoriske museer i Danmark.

Vedlæg information om fundstedet og tidspunktet samt navn, adresse og telefonnummer.

Undlad så vidt muligt at skære i fundet eller gøre forsøg på at afrense det.

Meteoritter er danekræ og skal derfor afleveres til staten. Finderen vil få udbetalt en findeløn hvis størrelse fastlægges af Statens Museumsnævn.

Se meteor-optagelser på YouTube.Com

Oversigt

    Oversigt