I det fynske folks tjeneste

Jagt på uhumske fastelavnsboller

Fødevareregion Fyn går nu på jagt efter uhygiejniske fastelavnsboller og flødeskumskager i de fynske bagerier. Undersøgelsen bliver sat iværk, fordi stikprøver sidste år viste, at hver femte kage har problemer med den hygiejniske kvalitet.

-

Fødevareregion Fyn går nu på jagt efter uhygiejniske fastelavnsboller og flødeskumskager i de fynske bagerier. Undersøgelsen bliver sat iværk, fordi stikprøver sidste år viste, at hver femte kage har problemer med den hygiejniske kvalitet.

Fødevareregion Fyn vil udtage mikrobiologiske prøver fra både fastelavnsboller og andre flødeskumskager fra nu af og indtil fastelavn. Kageprøverne bliver analyseret mikroorganismer, som kan fortælle om kagernes råvarekvalitet og hygiejnen under fremstilling og opbevaring.

Letfordærvelige
Flødekager er letfordærvelige og Fødevareregion Fyn har efter resultatet af undersøgelsen sidste år valgt at udvide årets kage-undersøgelse op til fastelavn.

Hvis kagerne skal kunne holde sig er det vigtigt at både bageren og forbrugeren opbevarer flødeskumskagerne ved højst 10 graders varme. Samtidig er det vigtigt at kagerne bliver spist samme dag som de er købt.

Ved du noget? Så send os et tip