Jakob Stegelmann: Alle bør kunne identificere sig med Kaptajn Haddock

Der var masser af prominente gæster til stede, da Tintin-udstillingen på Brands Museum i Odense åbnede torsdag.

Torsdag åbnede Kronprins Frederik årets store udstilling på Brandts Museum i Odense om den store belgiske tegneserieforfatter Hergé, der nok er allerbedst kendt som skaber af serien om Tintin.

Adspurgt om hans personlige favorit fra de populære Tintin-tegneserier valgte Kronprinsen Tintin.

- Tintin bliver min mand, sagde Kronprins Frederik til TV 2/Fyn.

quote Hvis man ikke identificerer sig med Kaptajn Haddock, så tror jeg, at man tror mere om sig selv

Jakob Stegelmann, forfatter og tv-vært 

Anderledes valgte en af udstillingens andre prominente gæster, der torsdag havde taget turen til Odense for at deltage i åbningen.

- Hvis man ikke identificerer sig med Kaptajn Haddock, så tror jeg, at man tror mere om sig selv. Under alle omstændigheder har Haddock altid være den, jeg forstod bedst, siger forfatter og tv-vært Jakob Stegelmann, der i en menneskealder har anmeldt tegnefilm og tegneserier.

Dyb research imponerer

En anden stor Tintin-fan, der havde lagt vejen forbi åbningen, er Hejne Mogensen, der til hverdag driver butikken Nestor i Odense. Han er meget begejstret for udstillingen.

- Jeg synes, det er en fantastisk udstilling. Meget dybere end jeg havde regnet med. Jeg havde måske forventet at komme ind og se en masse store billeder og tegninger, der var blæst op, men det er sådan set historien bagved. Og det er meget fascinerende, når man nu har set filmene og læst de her albums, siger Hejne Mogensen.

Selv om han er stor fan, og har været i mange år, kan han stadig få sved på panden af begejstring over Hergés fine tegninger af den lille journalist Tintin.

- Klart ja. Man er meget fokuseret på Tintin og det liv, han har haft, men Hergé har været så dyb og al den research, han har lavet, er ganske imponerende. Når man ser for eksempel Tintin og den blå lotus, og man ser, hvor dybt det har været med de rigtige kinesiske tegn og tekster, bliver man meget imponeret, siger Hejne Mogensen.

Torsdag åbnede årets store udstilling på Brandts om tegneren Hergé, manden bag Tintin tegneserierne. Uanset om man er mest til kaptajn Haddock,  Dupond og Dupond, Tintin eller måske Terry - ja, så kan selv dedikerede Hergé-elskere få tilfredsstillet deres trang til at vide ENDNU mere om Tintin & Co.

Oversigt

    Oversigt