Jan Boye dropper lægejob - igen

Odenses borgmester Jan Boye dropper lægejobbet.

Jan Boye er uddannet læge og i de første måneder af sin borgmestertid stadig havde deltidspraksis i Kerteminde. Men uanset valgresultatet 17. november satser Jan Boye 100 procent på sin politiske karriere, skriver Fyens Stiftstidende.

- Jeg er fuldstændig færdig som læge. Jeg kaster mig over mine børn, hvis de får halsbetændelse, men ikke mere. Jeg ser min fremtid i de næste mange mange år i Odenses politiske liv. Det er det, jeg vil, og det er det, jeg brænder for, siger Jan Boye til avisen.

Og selv hvis han taber valget, står han fast på beslutningen.

- I politik kan du tabe et valg, men hvis det sker, kan jeg jo så konstatere, at en tidligere borgmester kan gøre comeback efter en periode som rådmand, og så vil jeg arbejde hårdt på at komme tilbage igen i 2014, siger Jan Boye.

Sagde det samme før sidste valg

Men den melding kom Jan Boye også med før sidste valg.

Jan Boye sagde 11. november 2005 til Fyens Stiftstidende, at han ville koncentrere sig 100 procent om at passe borgmesterjobbet.

- Borgerne i Odense har fortjent en borgmester, der alene koncentrerer sig om at være borgmester, sagde Jan Boye dengang.

S: Klokkeklart løftebrud

Hos Socialdemokraterne undrer de sig over Jan Boyes udmelding.

- Man kan altid diskutere, om man synes, at det er en god idé at have en praksis ved siden af et borgmesterjob. Men man kan ikke diskutere, at Jan Boye har holdt vælgerne for nar. Han har begået et klokkeklart løftebrud. Det er sådan noget, der er med til at skabe politikerlede - politikere der i en valgkamp siger én ting, men når vælgerne har stemt, så blæser de højt og helligt på deres løfte. Det er bare ikke godt nok, siger det socialdemokratiske byrådsmedlem Thomas Funding.

- Man kan med rette spørge sig selv, hvorfor man så denne gang skal tro manden?, siger Thomas Funding til TV2/FYN.

Jan Boye afviser kritikken

Jan Boye afviser dog kritikken fra Thomas Funding.

- Jeg praktiserede kun en kort periode i begyndelsen af min borgmestertid, for at for kunne afslutte og sige farvel til mine patienter, siger Jan Boye til TV2/FYN.

- Det jeg melder ud du er, at ikke vender tilbage til lægegerningen. Jeg vil nu koncentrere mig 100 procent om politik, siger Jan Boye.

Fyens Stiftstidende 11. november 2005

Oversigt

    Oversigt