Jan Boye vil styrke erhvervsindsatsen

Odenses borgmester Jan Boye (K) vil styrke den erhvervspolitiske indsats på Fyn - og foreslår, at de ny fynske storkommuner forener kræfterne, så Fyn kan gøre sig gældende i den nye syddanske region.

- Tiden er løbet fra den mangfoldighed af erhvervsråd, vi har kendt og som arbejder i hver sit hjørne. Fyn er simpelthen nødt til at forene kræfterne, hvis vi skal gøre os gældende i den nye syddanske region, siger Jan Boye.

- Det er meget vigtigt, at vi får placeret Odense som den vigtigste by i den nye Region Syd. Odense skal op i gear, og derfor skal vi have afklaret, hvor vi skal tage førertrøjen på og tage konkrete initiativer, siger Jan Boye.

Spørgsmålet har allerede været drøftet blandt Fyens 10 nye borgmestre og i følge Jan Boye (K) er der bred opbakning til at styrke den fællesregionale indsats.

Middelfarts borgmester understreger dog, at de fælleskommunale bestræbelser ikke må blive på beskostning af de lokale erhvervsråd.

- Hvis det er ensbetydende med at det hele skal ske i Odense, er det en dårlig ide - man må ikke miste identiteten og ervervslivet i kystbyerne, siger Middelfarts borgmester Steen Dalstrøm (S) til TV2/FYN.

Oversigt

    Oversigt