Jan Boye vil tiltrække pengemænd

DHF's nye formand, Jan Boye, håber, at flere pengemænd vil følge i Jesper "Kasi" Nielsens fodspor.

Pengemanden bag AG Københavns succes, Jesper "Kasi" Nielsen, er en ener i dansk håndbold.

Men står det til Dansk Håndbold Forbunds (DHF) nye formand, Jan Boye, må den status meget gerne ændre sig i fremtiden.

- Jeg håber naturligvis, at der er flere, der vil gøre Kasi-Jesper eksemplet efter og gå ind og støtte op om håndbolden. Han har været fantastisk, siger Jan Boye.

For en måned siden blev den tidligere Odense-borgmester valgt til DHF-formand på det snævrest mulige mandat efter en uafgjort afstemning og efterfølgende lodtrækning.

Jan Boye erkender, at det ikke var den bedste måde at vinde på, men det skal ikke forhindre ham i at kæmpe for sine mærkesager. En af dem er at skabe bedre økonomi i klubberne.

- Vi har verdens bedste sportsprodukt. Nu handler det om, hvordan vi kan få kommercialiseret det, og hvordan vi kan få flere kroner ud af produktet, siger Jan Boye.

Han fremhæver Skjern Håndbold og AG København som gode eksempler på klubber, der har formået at skabe noget ekstra værdi.

- Nogle klubber er virkelige gode til at skabe nogle større rammer omkring håndboldoplevelsen, og det skal vi også tage ved lære af i forbundet, siger Jan Boye.

Men en ting er drømmen om at tiltrække flere pengemænd, en anden ting er, om der virkelige findes nogle derude, der er interesserede i at skyde penge i håndbolden.

- Vi skal ikke tro, at der kommer rigtig mange rigmænd til sporten. Men faktum er, at de virkelige ville kunne lette det hårde arbejde, der udføres i klubberne, bestyrelserne og i forbundet, siger Jan Boye.

Han vil også adoptere Jesper Nielsens offensive tilgang i DHF.

- DHF har været en relativ defensiv og lukket organisation. Jeg vil gerne åbne den, så den for eksempel er mere offensiv i medierne.

Den tidligere konservative borgmester vil i sin offensive strategi også gøre brug af sit brede netværk rundt omkring i landets byråd.

- Jeg kender rigtig mange af dem, der sidder ved bordenderne, og det håber jeg også vil komme håndbolden til gavn, siger Jan Boye.

Oversigt

    Oversigt