Jan lægger skatte ud i skoven: Vil lokke turister til

Fynske geocaching-entusiaster vil skabe en ny friluftsturistattraktion i Elmelundsskoven ved Odense

En gruppe geocachere vil gøre deres hobby til en ny fynsk turistattraktion. Selvom der allerede ligger en lang række geocaches ud over øen, vil de sikre, at der i Elmelundskoven i Odense V er lagt geocaches af en så høj kvalitet, at det vil kunne trække gæster til fra udlandet.

- Vi laver nogle kvalitetsgeocaches, hvor vi kan trække turister fra hele Europa med. Der er rigtig mange lande, der er begyndt at bruge geoturisme, fortæller Jan Borup Coyle, der har mange års erfaring med friluftshobbyen.

Geocaching er en aktivitet, der kræver en GPS og et login til det internationale geocachingnetværk, med andre ord kan det klares med en app og en smartphone. Og så er det ellers bare i gang. Selve geocachen er en beholder med en logbog og typisk også nogle små bytteting såsom nøgleringe, legetøj eller andre skatte.

Caches på vej
- Vi regner med at starte op i løbet af sommeren, hvor vi får lavet opmålinger i Elmelundsskoven, og så kommer der er en periode inden for det næste halve år, hvor vi får lavet de her caches, siger Jan Borup Coyle.

Med nogle geocaches er det bare det at finde "skatten", der er formålet, mens andre indgår i et større spil, hvor der skal løses opgaver for at komme videre. Geocacherne er oftest lagt ud på steder, der har en særlig attraktionsværdi, for eksempel i en skøn lysning i skoven eller ved en bænk med en smuk udsigt. Alle geocaches udlægges af andre geocachere på helt privat basis.

Nye tider, nye turister
Initiativet i Elmelundsskoven bliver hilst velkommen af det fynske turisterhverv.

- Turister har en anden adfærd end for tyve år siden. Der kunne vi indrykke nogle store annoncer, og så kom folk væltende til. Det er slut, siger Anne Høyby, der forretningsudvikler ved Destination Fyn Klyngen: 

- Det er et lukket kredsløb at være geocacher, men det ser man inden for mange områder, at man laver små digitale fællesskaber, og det er dem, vi skal blive bedre til at tagge ind og få solgt den fynske historie.

 

Oversigt

    Oversigt